ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ π. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


TO 4o HTAN KAI EINAI TO ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 4ΟΥ ΔΗΜ.Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ


1. ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Δ.Σ.

         Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 22ας Νοεμβρίου 2010[1],[i]. Στην πρώτη συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου 2010, ομόφωνα αποφασίσθηκε η ακόλουθη σύσταση:
α) Πρόεδρος: Μανιά-Γιαννικάκου Μαρίλυ
β) Αντιπρόεδρος: Μαστροκάλου Μανταλένα
γ) Γραμματέας: Φουφόπουλος Αναστάσιος
δ) Ταμίας: Σολδάτου Κατερίνα
ε) Τακτικά Μέλη: Αγγελάκη Μαρία, Παύλου Ηλέκτρα, Σκινιώτου Κατερίνα 

2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

         Με χρονολογική σειρά, ο Σύλλογος υποστήριξε, διοργάνωσε και παρείχε κατά περίπτωση τις κάτωθι δράσεις:
·        Έκθεση βιβλίου Δεκεμβρίου 2010: Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων. Τις 15 ημέρες που διήρκεσε, πωλήθηκαν βιβλία ονομαστικής αξίας 4.500,00 € περίπου. Ως αντάλλαγμα (α) δωρήθηκαν αρκετοί τίτλοι στη βιβλιοθήκη του σχολείου και (β)  ποσό 500 € χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει μέρος της δαπάνης αγοράς διαδραστικού πίνακα.
·       Τον ίδιο μήνα παραλήφθηκαν δύο ακόμη πορσελάνινοι πίνακες (πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια που ξεκίνησε το προηγούμενο Δ.Σ. για την αντικατάσταση όλων των παλαιών πινάκων κιμωλίας του σχολείου). Οι τέσσερις τελευταίοι πίνακες αντικαταστάθηκαν το Νοέμβριο του 2011 και πλέον όλες οι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν λευκούς πίνακες πορσελάνης.
·        Δημιουργία σελίδας στο facebook και mail  για την καλύτερη/άμεση επικοινωνία μεταξύ μας(ΣύλλογοςΓονέων4ουΔημοτικούΣχολείουΝέαςΣμύρνης(goneis4ou.n.smyrnis@gmail.com).
·        Κοπή πίτας (Ιαν 2011) και στα 12 τμήματα του σχολείου μας τις οποίες προσέφεραν εθελοντικά οι γονείς των τμημάτων καθώς και για τον σύλλογο διαδασκόντων. Ο Σύλλογος αγόρασε για το τυχερό παιδί κάθε τμήματος, ένα δώρο-βιβλίο (κατόπιν σύστασης από τους δασκάλους των τμημάτων, έτσι ώστε να ταιριάζουν τα βιβλία στις ηλικίες των παιδιών μας).
·        Κοπή πίτας του Συλλόγου γονέων την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, παράλληλα με την πρώτη γενική συνέλευση. Την πίτα δώρισε το αρτοποιείο της γειτονιάς μας “άρτος και μέλι” και το δώρο για τον τυχερό,  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.
·        Στις 30 Ιανουαρίου 2011 το σχολείο μας εκκλησιάσθηκε στον Άγιο Σώστη και ο Σύλλογος προσέφερε άρτους για την αρτοκλασία.
·        Στις αρχές Φεβρουαρίου 2011 διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο, με έμφαση στις εξωσχολικές δραστηριότητες (σκάκι, χορός, θέατρο) προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την έναρξη αντίστοιχων απογευματινών τμημάτων. Πράγματι, μετά από τη μεγάλη συμμετοχή, το Μάρτιο οργανώθηκε τμήμα σκακιού με προπονητή τον πολυγραφότατο έμπειρο σκακιστή κο Νίκο Καμπάνη, καθώς και τμήμα σύγχρονου χορού. Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των παιδιών, το σκάκι χωρίσθηκε σε δύο τμήματα. Με έξοδα του Συλλόγου έγινε η προμήθεια υλικών για τη διδασκαλία των μαθημάτων.
·        Την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 στο χώρο του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων πραγματοποίησε γιορτή, ψήνοντας σουβλάκια για κάθε παιδί. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε υποστηρικτικά, διαθέτοντας το ποσό των 302,70 €.
·        Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 διοργανώθηκε αποκριάτικη χοροεσπερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με πολύ μεγάλη προσέλευση. γενική είσοδος 5 € συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, των διασκεδαστών και της κλήρωσης 120 περίπου δώρων που ευγενικά διέθεσαν καταστήματα της περιοχής μας.
·        Τον Απρίλιο 2011 πραγματοποιήθηκε η ετήσια φωτογράφηση των παιδιών μας από εθελοντή μπαμπά, μειώνοντας μας έτσι το κόστος.
·        Τον Μάιο του  προχωρήσαμε στην αγορά ενός  φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή αξίας 600,00 € για τη λειτουργία του διαδραστικού πίνακα κατόπιν αιτήματος του συλλόγου διαδασκόντων.
·        Τον Ιούνιο 2011, τα παιδιά της έκτης δημοτικού, με έξοδα του Συλλόγου,  έλαβαν ένα αναμνηστικό δώρο-μπρελόκ και συμμετείχαν στην καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή τους με DJ, φαγητό, αναψυκτικά.
·        Η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας κατακτώντας το  αργυρό μετάλλιο έλαβε από το σύλλογο το ανάλογο αναμνηστικό μετάλλιο, καθώς επίσης και τα παιδιά που συμμετείχαν στο σκάκι έλαβαν ένα αναμνηστικό βιβλίο.
·        Το Σεπτέμβριο του 2011, ο Σύλλογος γονέων μετά από διαπραγμάτευση και με τη σύμφωνη γνώμη της Γ.Σ., μειώνει το κόστος της πρωϊνής καθαριότητας[2] από 10 σε 8 € για κάθε παιδί. Επίσης, για να αποφευχθούν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις των προηγούμενων ετών μεταξύ των αμειβομένων καθαριστριών με τους γονείς, η είσπραξη των χρημάτων αποφασίσθηκε να γίνει μέσω του Συλλόγου. Ο Σύλλογος εγγυήθηκε και τελικώς κατέβαλε το σύνολο των χρημάτων που αναλογούν στα μέλη του (ανεξαρτήτως αν κάποιοι, είτε λόγω ανέχειας είτε λόγω αμέλειας, δεν τακτοποίησαν την οφειλή τους). Το ποσό αυτό ανήλθε σε 2.100,00 €[3].
·        Λόγω της οικονομικής κρίσης, προτάθηκε στη Γ.Σ. του Οκτωβρίου 2011 και αποφασίσθηκε η μεσοσταθμική μείωση των συνδρομών στο Σύλλογο κατά 20% για το έτος 2011-12 ήτοι 10 ευρω ανα οικογένεια.
·        Το Νοέμβριο του 2011 τοποθετήθηκαν και οι τελευταίοι τέσσερις πορσελάνινοι πίνακες όπως προαναφερθήκαμε.
·        Την ίδια περίοδο ξεκίνησαν και τα μαθήματα χορού (με την κα Λουίζα Κούτρα) και σκακιού με τον κο Καμπάνη για τη νέα σχολική χρονιά.
·        Το Δεκέμβριο του 2011 πραγματοποιήθηκε η έκθεση βιβλίου (για πρώτη φορά διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων εξ ολοκλήρου). Χάρη στη μεγάλη συμμετοχή σας και στην υποστήριξη της «βιβλιοτοπίας», αποκομίσαμε πολύ σημαντικά έσοδα.
·       Την ίδια περίοδο, ο Σύλλογος Διδασκόντων ζήτησε να μετατραπεί ο χώρος της βιβλιοθήκης σε αίθουσα Home Cinema, με ταυτόχρονη αλλαγή των επίπλων. Ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό, δαπανώντας το ποσό των 320,79 €. Καθώς επίσης αγοράσαμε και 2 ηχεία για την αίθουσα εκδηλώσεων ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για την ολοκλήρωση και αυτής της αίθουσας σε home cinema.
·        Ο χώρος του χημείου διαμορφώθηκε εξ αρχής, με πολύωρες προσπάθειες του δ/ντή μας κου Σιούτα και αρκετών δασκάλων. Ο Σύλλογος μας πλήρωσε για την  κατασκευή βιβλιοθήκης ταξινόμησης χημιικών σκευών, ορυκτών, βοτάνων κλπ και την αλλαγή των κουρτίνων. Το κόστος ανήλθε σε 1.180,00 €.
·       Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες χοροεσπερίδες (ξεχωριστά για τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις) είσοδος 5 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, διασκεδαστής ανα ηλικία και DJ.
·        Η 21η Φεβρουαρίου 2012 είναι η ημέρα που ο ιδιόκτητος πια μετεωρολογικός σταθμός του σχολείου μας εντάσσεται στο σύστημα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στο http://penteli.meteo.gr/stations/neasmyrni. Ο σταθμός μας εκτελεί καταγραφές για όλα τα μετεωρολογικά δεδομένα (θερμοκρασία, ένταση και διεύθυνση ανέμου, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, υετό) ανά 10λεπτο, όλο το έτος[4]. Από τον Αύγουστο, ο δήμος Νέας Σμύρνης τον πρόσθεσε στην ιστοσελίδα του[5]. Είμαστε το πρώτο δημόσιο σχολείο της χώρας που διαθέτει ιδιόκτητο μετεωρολογικό σταθμό και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Το κόστος αγοράς του ανήλθε σε 1.058,76 € Σημειώνουμε ότι έπειτα από τη συμφωνία που κλείστηκε με το Εθνικό Αστεροσκοπίο Αθηνών, τόσο το λογισμικό για τη λειτουργία του σταθμού όσο και η ετήσια συντηρησή του είναι ευγενική προσφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
·        Επίσης, έναντι τιμήματος 46,64 €, το σχολείο μας προμηθεύθηκε σεισμογράφο, τον οποίο συνέδεσε με το παγκόσμιο σύστημα καταγραφής σεισμών QCN του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ. Η αγορά του έγινε κατόπιν συμφωνίας με το Πανεπιστήμιο το οποίο και στηρίζει όλο το λογισμικό.
·        Την Κυριακή 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου για πρώτη φορά bazaar μεταχειρισμένων ειδών δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους και τα παιγνίδια τους με ελάχιστα χρήματα (1ή 2 ευρώ το κομμάτι). Τα είδη που περίσσεψαν διατέθηκαν σε οικογένεις που είχαν ανάγκη μέσω του Ερυθρού Σταυρού και του ιερού Ναού του Αγ. Σώστη.
·        Την Τετάρτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μετεωρολογικού σταθμού, του νέου κατοπτρικού τηλεσκοπίου και του συστήματος καταγραφής σεισμών που απέκτησε το σχολείο, παρουσία των νυν και τέως δημάρχων Νέας Σμύρνης, της αντιδημάρχου παιδείας κας Δεληγιάννη, του Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Λαγουβάρδου και πολλών άλλων επισήμων. Στη συνέχεια, παρατέθηκε μπουφέ με δαπάνες του Συλλόγου.
·        Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της σχολικής περιόδου, ο Σύλλογος πραγματοποίησε την κλήρωση της λαχειοφόρου με δώρα που ευγενικά είχα προσφέρει τα καταστήματα της περιοχής μας και φίλοι, ενώ δόθηκαν και αναμνηστικά μετάλλια στους μικρούς μας σκακιστές. Το χορευτικό τμήμα της κας Λουίζας συμπλήρωσε την όμορφη ατμόσφαιρα. Η ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης έγινε μέσω των νέων φορητών μηχανημάτων/ηχείων  που αγόρασε το σχολείο μας και που ο σύλλογος συμπλήρωσε το ποσό των 200 ευρώ.
·        Την Πέμπτη 7 Ιουνίου τα παιδιά της έκτης είχαν το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο πάρτυ τους, ενώ τους διανεμήθηκαν και τα αναμνηστικά τους δώρα-ένα βραχιολάκι-.
·        Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου στην κατασκήνωση Sport Camp Λουτράκι, με τη συμμετοχή 240 περίπου γονέων και παιδιών. Να σημειώνουμε ότι ουδέποτε ο σύλλογος δεν είχε οργανωσει την ετήσια ολοημερη εκδρομή.
·        Τη διετία αυτή, ο Σύλλογος βοήθησε και παιδιά του σχολείου τα οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε ορισμένες σχολικές δραστηριότητες. Για προφανείς λόγους εχεμύθειας, πλήρης ενημέρωση θα παρασχεθεί στο επόμενο ΔΣ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

·        Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2012-2013, κατόπιν πρωτοβουλίας του Διευθυντού του σχολείου, ο σύλλογος προσέφερε τον διασκεδαστή Domenico για την ομαλή ένταξη των παιδιών της πρώτης δημοτικού στη μικρή γιορτούλα που ετοιμάστηκε.

3. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

            Για τις δράσεις που αναπτύχθηκαν από τις συγχρονισμένες κινήσεις του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων, το σχολείο μας απέσπασε τις παρακάτω διακρίσεις:
·        Άρθρο με τίτλο: 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ στο http://www.neasmyrni.net.gr στις 14/06/2012.
·        Άρθρο με τίτλο “Nέα Σμύρνη –πράσινες ταράτσες στα σχολεία” στο http://geitoniamou.gr στις 07/06/2012: “Το 4ο Δημοτικό είναι ένα δημόσιο σχολείο, το οποίο παρέχει στους μαθητές όλα τα εφόδια για να γίνουν στο μέλλον ολοκληρωμένοι πολίτες...Αυτό το οποίο κάνει το Δημοτικό να εντυπωσιάζει είναι ο ιδιόκτητος Μετεωρολογικός Σταθμός Davis”.
·        Άρθρο με τίτλο “4ο ΔΣ Ν. Σμύρνης: Ένα σχολείο με όραμα” στη  μηνιαία τοπική εφημερίδα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ της Νέας Σμύρνης, τεύχος Ιουνίου 2012: “Η εφημερίδα μας συγχαίρει θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων, τη Σχολική Επιτροπή, χάρη στην ομαδική προσπάθεια των οποίων κατάφεραν να γίνουν πράξη πρωτοποριακές δράσεις και να αποδείξουν ότι το όραμα, το μεράκι και η συλλογική προσπάθεια φέρνουν πάντα θετικά αποτελέσματα ακόμη και με ελάχιστο κόστος. Μπράβο σε όλους!
·        7/05/2012: Προβολή από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τιμητικού αφιέρωματος στις δράσεις του σχολείου μας (υπάρχει στο Youtube).
·        Άρθρο με τίτλο: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στο http://neasmyrnilive.wordpress.com στις 08/04/2012. Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΕΠΙΚΑΙΡΑ της Νέας Σμύρνης (αρ. Φύλλου 368 του Μ. Σαββάτου 14/04/2012) καθώς και στις ηλεκτρονικές της ιστοσελίδες, www.e-epikaira.gr και www.epikaira.wordpress.com.
·        Άρθρο στο  http://www.meteo.gr της 07/03/2012: “Τέλος ευχαριστούμε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης για την πρωτοβουλία αγοράς του μετεωρολογικού σταθμού και την επαφή τους με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για υποστήριξη στην πρωτοβουλία αυτή”.

4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

         Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ΘΕΡΜΑ:
·       Τον Διευθυντή του σχολείου κο Νίκο Σιούτα για το όραμα που προσέθεσε στο σχολείο μας καθώς επίσης και για την άριστη συνεργασία μας.
·       Τον Σύλλογο Διδασκόντων.
         Τον κο Καμπάνη και την κα Κούτρα για τη άριστη συνεργασία
·      Μα πάνω από όλα, όλους εσάς τους γονείς που στάθηκατε δίπλα μας τα δύο αυτά χρόνια, βοηθώντας μας σημαντικά σε όλες τις διοργανώσεις, είτε με τη φυσική σας παρουσία , είτε με την οικονομική σας ενίσχυση και κυρίως σας ευχαριστούμε για την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ  ΣΑΣ.
6. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
            Η θητεία μας έχει τελειώσει και όλοι μας νιώθουμε πολύ υπερήφανοι γιατί κατορθώσαμε αυτά τα δύο χρόνια να λειτουργούμε ως ομάδα..οικογένεια θα λέγαμε καλύτερα.. τόσο μεταξύ μας, όσο και με το σχολείο...Δουλέψαμε πολύ...δώσαμε πολύ αγάπη...πολύ χρόνο..από το χρόνο που δεν είχαμε....αλλά κοιτώντας πίσω, όλοι μας θα θέλαμε να ξαναρχίσουμε από την αρχή.
Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στους νέους γονείς της πρώτης δημοτικού και σε όσους δεν ήταν κοντά μας έως τωρα, ότι μόνο με τη συλλογική προσπάθεια..με την αμοιβαια  εμπιστοσύνη, τόσο μεταξύ των μελλών, όσο και μεταξύ του συλλόγου και του σχολείου και με πολύ δουλειά μπορεί να βγούν σωστά αποτελέσματα . Μόνο όταν όλοι είμαστε μία γροθιά μπορούμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες που στις ημέρες μας μας βομβαρδίζουν. Μόνο τότε δίνουμε στα παιδιά μας τα σωστά παραδείγματα για αγάπη, πρόοδο και προσφορά προς το σχολείο και τον συνανθρωπο..
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και  κουράγιο στο νέο Δ.Σ , κάποιοι από εμάς ίσως συνεχίσουν ..κάποιοι όχι.
Το σίγουρο πάντως είναι, ότι όπου και να είμαστε εμείς θα στηρίζουμε το σύλλογο και το
4Ο Δημ.Σχολείο μας, γιατί το ΑΓΑΠΑΜΕ ..είναι το σπίτι μας..είναι τα ωραιότερα χρόνια
των παιδιών μας.

                                                                                          Φιλικά
                          Μαρίλυ Γιαννικάκου-Μανιά
                                                                        Μανταλένα Μπαρδουνιώτη-Μαστροκάλου
                                        Τάσος Φουφόπουλος
                                                     Κατερίνα Σολδάτου-Ντουράν
                                                            Κατερίνα Σκηνιώτου-Αθανασιάδη
                                                               Ηλέκτρα Παύλου-Καλογεροπούλου
                                                          Ρήνα Κωνσταντοπούλου-Πάτση




[i]      ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ (Διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 § 1 β του Ν.2621 /1998)
       § 1. Η συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα συλλογικά όργανα του παρόντος νόμου προϋποθέτει τη συγκρότηση και λειτουργία συλλόγων γονέων ως σωματείων, σύμφωνα με τις διατάξεις των επομένων παραγράφων και του Αστικού Κώδικα.
      §2. Οι γονείς των μαθητών κάθε δημόσιου σχολείου συγκροτούν ένα σύλλογο γονέων, που φέρει την επωνυμία του σχολείου και συμμετέχουν αυτοδικαίως σε αυτόν. Η διοίκηση του συλλόγου γονέων, καθώς και κάθε εκπρόσωπος στα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία όργανα εκλέγονται. Οι εκλογές διεξάγονται με μυστική ψηφοφορία και με το σύστημα της απλής αναλογικής, υπό την προϋπόθεση ότι στις εκλογές κατατίθενται περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια. Στην περίπτωση που οι εκλογές γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει μέχρι το 40% των εκλεγομένων (Σημ: στην προκειμένη περίπτωση, όπου το Δ.Σ. είναι επταμελές, είναι δυνατή η επιλογή με σταυρό μέχρι τριών υποψηφίων). Στις εκλογές αυτές ψηφίζουν ο ένας ή και οι δύο γονείς κάθε μαθητή. Οι εκλογές επαναλαμβάνονται μέχρι δύο φορές, εφόσον δεν ψηφίσουν γονείς, που να εκπροσωπούν τουλάχιστον το ένα τρίτο των μαθητών του σχολείου. Στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται και μετά την επανάληψη των εκλογών η εκπροσώπηση του ενός τρίτου των μαθητών του σχολείου, ο σύλλογος των γονέων θεωρείται ότι εκλέγεται νομίμως, αλλά δεν συμμετέχει στη σχολική επιτροπή, στο σχολικό συμβούλιο και δεν εκπροσωπείται στην ένωση γονέων (Σημ: για να υπάρχει εκπροσώπηση του συλλόγου στην ένωση γονέων, θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον 270/3=90 γονείς διαφορετικών παιδιών)... Αν κάποιοι εκπρόσωποι ισοψηφούν, η σειρά καθορίζεται μεταξύ τους με κλήρωση.
       §3. Οι σύλλογοι γονέων των σχολείων της ίδιας κοινότητας ή δήμου ή δημοτικού διαμερίσματος συγκροτούν μία ένωση γονέων. Κάθε σύλλογος εκπροσωπείται στην ένωση γονέων από έναν εκπρόσωπο ανά τριάντα μαθητές, των οποίων οι γονείς έλαβαν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης του. Στην περίπτωση που οι γονείς που συμμετείχαν κατά τα ως άνω στις εκλογές εκπροσωπούν λιγότερους από τριάντα μαθητές, ο σύλλογος εκπροσωπείται στην ένωση γονέων με ένα εκπρόσωπο (σημ: Εάν ψηφίσουν 90 γονείς, ο σύλλογος εκλέγει τρεις εκπροσώπους στη σχολική επιτροπή, εάν ψηφίσουν 120 εκλέγει τέσσερις κ.ό.κ.).
       §7. Στην έννοια ‘’γονείς’’ , , κατά τις ως άνω διατάξεις περιλαμβάνονται και οι επίτροποι και οι νόμιμοι αντιπρόσωποι τους.
       §8. Η εκπροσώπηση των γονέων, μέσω άλλου προσώπου, επιτρέπεται μόνον κατόπιν έγγραφης νομίμως επικυρωμένης εξουσιοδότησης ή συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου.
       §9. Η θητεία όλων των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου των γονέων του σχολείου, του Δ.Σ. της ένωσης, της ομοσπονδίας και της συνομοσπονδίας γονέων είναι διετής, καθώς και η θητεία των εκπροσώπων τους στα προβλεπόμενα όργανα από τις διατάξεις των άρθρων 48, 49, 50, 51, 52, και 53 του Ν. 1566/1985. Η θητεία των γονέων ή κηδεμόνων, που συμμετέχουν στα ανωτέρω όργανα, λήγει αυτοδικαίως στην περίπτωση που τα τέκνα τους δεν φοιτούν πλέον στο σχολείο.
       §10. Οι διατάξεις του παρόντος υπερισχύουν τυχόν αντιθέτων διατάξεων των καταστατικών συλλόγου, ένωσης ομοσπονδίας και συνομοσπονδίας.
       §2. Η Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων αποτελείται από τους γονείς των μαθητών κάθε δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου, οι οποίοι μετέχουν αυτοδικαίως σε αυτή, υπό την έννοια ότι (α) το καταστατικό δεν μπορεί να αποκλείσει γονέα να γίνει οποτεδήποτε μέλος του συλλόγου, μετά την εκπλήρωση τυχόν υποχρεώσεών του β) στις γενικές συνελεύσεις δεν καλούνται μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη αλλά όλοι οι γονείς, οι οποίοι ακόμα και κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, μπορεί να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να υποβάλλουν υποψηφιότητα ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή Εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Ένωση γονέων.
       §4. Η Γεν. Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία σύμφωνα με όσα ορίζονται στο καταστατικό της Κατά την ψηφοφορία όμως πρέπει να ψηφίσουν γονείς που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 1 /3 των μαθητών της σχολικής μονάδας. Οι γονείς έχουν μία ψήφο o καθένας ανεξάρτητα από πόσα παιδιά εκπροσωπούν.




[1]              Το Δ.Σ. εκλέγεται το Σεπτέμβριο (συνήθως) κάθε άρτιου έτους, με διετή θητεία. Για την ισχύουσα νομοθεσία η οποία διέπει την εκλογή του ΔΣ, τη θητεία του, τις σχολικές επιτροπές τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου κλπ., βλέπε σημείωση (i) στο τέλος του εντύπου.
[2]              Πρωϊνή καθαριότητα: Επιμίσθιο που καταβάλλεται στις καθαρίστριες του σχολείου, προκειμένου να παρευρίσκονται τις πρωϊνές ώρες στους χώρους υγιεινής, καθώς από τη σύμβασή τους προβλέπεται να εργάζονται για ένα τετράωρο μετα τη λήξη του σχολείου.
[3]              Το κόστος της πρωϊνής καθαριότητας είναι ελάχιστο σε σχέση με την προσφερόμενη υπηρεσία: Για τις 170 διδακτικές ημέρες του σχολικού έτους, οι καθαρίστριες αμείβονται συνολικά με 2.100,00 €, ήτοι 12,35 € για να παρευρίσκονται επιπλέον 5 ½ ώρες καθημερινά στο σχολείο.
[4]    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για φέτος (μετά τις 21/02/2012 που λειτούργησε) ο σταθμός μας μέτρησε ελάχιστη θερμοκρασία 2,4ο C στις
[4]              29 Φεβρουαρίου και μέγιστη  39,7ο C στις 8 Αυγούστου (μπορεί το σχολείο να ήταν κλειστό, ο σταθμός όμως λειτουργεί αδιάκοπα!) ενώ η πιο βροχερή ημέρα ήταν η 17η Απριλίου, τη δε επομένη σημειώθηκε ο πιο ισχυρός άνεμος της χρονιάς με ταχύτητα 74 km/h.
[5]              www.neasmyrni.gr, στο εικονίδιο ΚΑΙΡΟΣ της κύριας σελίδας.



TO BLOG MAΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ..
ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ
Προβολές σελίδας
Ελλάδα

386
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

36
Κύπρος

24
Γερμανία

13
Γαλλία

12
Αυστραλία

1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου